Wordpress bot nedir?

Wordpress bot nedir?

İnternet siteleri kurulduktan sonra en zor aşamalardan birisi kaliteli içerikler bulmaktır ve bu hususta wordpress bot devreye girerek, en büyük yardımcınız haline gelebilir. Peki bu sistemler ne işe yarar ve hangi amaçla kullanılırlar hatta satın alınırken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Bu soruların cevaplarını doğru şekilde bulabilmeniz, kuracağınız sitenin Google gibi arama motorlarında da yükselmesini sağlayacaktır.

Wordpress bot altyapısı başka sitelerden içerik çekmenize yarayan sistemlerdir. Bunu yaparken kaynak sitenin sahip olduğu video, haber, film ve dizi gibi içeriklere ulaşarak, bu içeriklerin sizin sitenize entegre edilmesini sağlamaktadırlar. Genellikle satın alacağınız bir bot altyapısı tek başına işinizi bitirmenize yeterli olmayacaktır. Fakat kaliteli altyapıya sahip olan wordpress bot ise neredeyse bütün içerik çekme işinizi tek bir panel üzerinden halletmenizi sağlayacaktır. Bu sebeple kaliteli bot satın almanız hayati öneme sahiptir çünkü gereksiz uğraşlarla ile başınızı ağrıtmazsınız.

Çekilmesi planlanan içeriğin sizin sitenizde hangi kategoriye ekleneceğini de Wordpress bot ile rahatlıkla karar verebilirsiniz. Kaynak sitenin bütün kategorilerini ve onun altındaki içeriklerine ulaşabiliyor olmanız size ciddi manada hız kazandıracaktır. Diğer taraftan bugün ne eklesem gibi sorunları ortadan kaldırmış olursunuz çünkü genellikle kaynak site olarak büyük siteler kullanıldığı için sayı bakımından yeterince zengin altyapıya ulaşırsınız. Zengin ve kaliteli içerik çekme işini halledebiliyor olmanız rakiplerinizin de önüne geçmenizi sağlayacaktır ve kısa sürede üst sıralara göz kırpabilirsiniz.

Wordpress bot sistemleri veya uygulamaları sizlere ne kadar yardımcı olurlarsa olsunlar, her zaman asıl işin sizde bittiğini ve çok çalışmanız gerektiğini unutmayın. Fakat kaliteli ve güvenilir bir bot sistemi ile içerik çekme de yoğun çalışmak kadar önemli olacaktır zira yükünüzü ciddi anlamda azaltabilirler.

Wordpress bot satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Herkes yazılımcı değildir ve iyi derecede kod bilmek gibi bir şansı olmayabilir. Bu nedenle satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır zira sonrasında paranız çöpe gitmesin. Aşağıda sıralayacağımız maddeler sayesinde paranızın boşa gitmesine engel olabilirsiniz.

  1. Bedava yazılımlardan kesinlikle uzak durun zira virüs içeriyor olması büyük olasılıktır. Wordpress bot yazmak çok ciddi emek ve bilgi isteyen bir iş olduğu için kimse sizlere parasız olarak kendi yapmış olduğu sistemi vermez.
  2. Kesinlikle kolay bir ara yüze sahip olmalıdır çünkü içerik çekme sırasında karmaşık bir panel sizi ekstra yorar.
  3. Kaliteli bir kod altyapısına sahip olmalıdır ki sürekli hatalar ile karşılaşmayın ve kafanız rahat olsun.
  4. Wordpress bot kullanarak içerik çekme sırasında özgünleştirmeyi de aynı panel üzerinden gerçekleştirebiliyor olmalısınız. Kopya içerik Google tarafından hoş karşılanmaz hatta cezalandırıldığını göz ardı etmeyin. Özgünleştirme için kendi sitenize dönmek gibi bir durum ile karşılaşıyorsanız ciddi vakit kaybedersiniz.
  5. Güvenilir bir web sitesinden içerik çekme sistemi satın almanız çok önemlidir. Daha önceden tanımadığınız kişilerden alınacak olan Wordpress bot için uzun yıllar çalışacağının garantisini elde edemezsiniz.
  6. Kaliteli bir metin editörü olmasına özen gösterin ki içeriği beğendiğiniz anda, aynı panelde yazı işlerinizi de bitirerek, çalışma masasından kalkabilin.
  7. Zamanlama özelliğinin olmasına dikkat edin. Böylelikle dilediğiniz zaman sitenize entegre olabilecek bir iş planı oluşturabilir ve sitenizin güncelliğini korumuş olursunuz.
  8. Önceden çekmiş olduğunuz içeriklerin çekilmesini önleyebilen bir uyarı sistemine sahip olmasına dikkat edin. Defalarca aynı içeriklerle doldurarak sitenizin çöp olmasını engellerken, bazen ben bunu daha önceden eklemiş miydim gibi kafa karışıklıklarını da engellemiş olursunuz.

Profesyonel bir web sitesi oluşturmak için kullanacağınız kaliteli bir Wordpress bot, kod bilmenize bile gerek kalmadan harika işler ortaya koymanızı sağlayacaktır. Zengin ve sürekli güncellenen içerikler ile sitenizi ziyaret eden kullanıcılar uzun süreler sitenizde kalır ve sizlerde üst sıralara tırmanırsınız. Ciddi emek harcarken, güvenilir iş ortağınız olabilecek sistemler ile çalışmanız başarınızın anahtarı haline gelecektir.